top of page

Exuviance hudvård

Eftersom Exuviance är ett medicinskt företag finns det inget "Hokus-Pokus". Allt är vetenskapligt utvecklat och dokumenterat. Tryggt och effektivt. Det är inte styrkan på AHA-syran som avgör resultatet. Tvärtom kan en för stark syra ha negativ effekt. Det är kombinationen av Exuviance skonsamma syror som ger resultat. T.o.m. personer med ömtålig hud kan använda produkten och få ett fantastiskt resultat. Och huden blir inte torr av PHA, som av de flesta andra AHA-produkter på marknaden. Dessutom innehåller Exuviance dagprodukter solskyddsfaktor 15, för att skydda huden mot de farliga UV-strålarna som hela tiden förstör vår hud.

 

 

Vad kan Exuviance göra för dig?

Du har inga rynkor eller andra problem:

Det är viktigt att Du vårdar huden för att hejda hudens åldrande. Med rätt hudvård får huden spänst och -bevarar sin ungdomliga lyster längre. Det är lättare att förebygga en rynka än att få bort den. Ju tidigare Du börjar med Exuviance, desto längre håller Du kvar ditt ungdomliga utseende.
De första rynkorna har visat sig:
Exuviance har vetenskapligt dokumenterat att rynkorna minskas med ca 30%, om man dagligen använder Exuviance produkter. Ju längre tid Du har använt produkterna, desto bättre resultat uppnår du.

 

 

Du har akne och oren hud:

Exuviance hjälper! Observera att det kan uppstå en negativ effekt under den första tiden.
Det beror på att Exuviance också rengör på djupet. Den akne som Du skulle ha fått under de kommande veckorna, bryter ut redan första veckan. Efter detta blir emellertid Din hy bara -bättre och bättre. Den kommer att stråla!


 

Du har extremt torr och känslig hud:

Exuviance har hjälp. Kontakta din hudterapeut för konsulation.


 

Pigmentförändringar:

Blekes och utjämnas med Exuviance

 

 

Din Hud:

Huden är kroppens största organ. Den skyddar kroppen mot omgivningen. Huden skyddar oss t.ex. mot bakterier. Huden hjälper även till att reglera temperaturen i kroppen. Mycket känslor kommer från huden; tryck, värme och smärta. Men vi har också erogena zoner i huden.
Huden är ett viktigt skydd som vi måste sköta på absolut bästa möjliga sätt. Det finns många olika typer av hud. Mannens hud är oftast grövre och tåligare.
Kvinnans hud är ofta finare än mannens, men får tyvärr lättare problem.
Många kvinnor har känslig, sensitiv, hud. Därför är val av hudvårds produkter mycket viktigt.

 

 

Mer om Exuviance

Exuviance är ett märke avancerade, vetenskapligt bevisade, milt exfolierande hudvårdsprodukter från NeoStrata. Det grundades av de professorer som innehar det första patentet på glykolsyrans användning i hudvård. Det som är unikt för Exuviance är att produkterna innehåller en stor mängd polyhydroxisyror, en vidareutveckling av alfahydroxisyrorna som är mildare och passar väl för alla hudtyper, även känslig hy, utan att irritera eller vara mindre effektiva. Produkterna från Exuviance innhåller antingen glykolsyra eller PHA (glukonolakton och laktobionsyra) och de är alltid formulerade med ett pH-värde som ger optimal effektivitet och säkerhet. De innehåller ofta vitaminer, antioxidanter och solskyddsmedel som skyddar huden mot skadliga miljöfaktorer, fria radikaler och för tidigt åldrande. Tack vare Exuviance kan nu alla, även de med känsliga hudtyper som upplever klåda, stickande eller brännande, använda AHA-syror utan rädsla för irritation eller obehag.


 

Information till nya användare

Eftersom många av produkterna från Exuviance exfolierar huden med hjälp av syror kan man till en början uppleva att huden fjällar, som efter en mild solbränna. Detta är helt normalt. Det brukar uppstå under de två första veckorna och pågå i ca två veckor. Blir huden allt för irriterad av detta bör du till en början använda produkterna lite mer sällan, t.ex. varannan dag istället för varje dag. Använd sedan produkterna som vanligt efter anvisningarna när huden har vant sig vid dem.

 

 

Vad är PHA (Polyhydroxisyror)?

Polyhydroxisyrorna (PHA) är närbesläktade med alfahydroxisyrorna (AHA) men dess molekyler är större och har flera hydroxigrupper. Tack vare att de är större så tränger de igenom huden långsammare och är mindre irriterande, vilket är perfekt för de med känslig hy. PHA syrorna binder och tillför massor av fukt till huden (mer än AHA-syrorna) tack vare de många hydroxylgrupperna, grunden för frisk hud. De stärker hudbarriären så att huden blir mindre känslig för irritation och miljöpåverkan. Dessutom besitter de antioxiderande egenskaper som kan bidra till att förebygga cellskador. Trots att PHA-syrorna kan ses som en vidareutveckling så förekommer exempelvis glukonolakton faktiskt naturligt i kroppen.

Precis som alfahydroxisyrorna så främjar de även hudens förnyelse (omsättning och exfoliering av celler), vilket resulterar i märkbart slätare hud och en klarare, jämnare hudton. Exempel på PHA:s är glukonolakton och maltobionsyra. Dessa syror inhiberar naturligt förekommande enzymer som bryter ner kollagen och elastin, samt hjälper till att bevara hudens struktur. I slutändan ger PHA-syrorna dig en fylligare och fastare hud med ett ungdomligt utseende och färre synliga linjer och rynkor.

bottom of page