top of page
Dig i fokus boka tid

SMÄRTA

Smärta är en varningssignal som informerar om att någonting är på tok i kroppen. Det är viktigt att ta den signalen på allvar! Om man inte gör det kan det leda till långvariga besvär.

Många tror att t ex ett ryggskott så sakta försvinner av sig själv, men det stämmer oftast inte. Istället försöker kroppen själv kompensera och omfördela obalansen i kroppen, vilket kan bidra till att smärtan förflyttas och
kommer tillbaka nån annanstans. Men det handlar också om att utesluta sjukliga processer. Ibland är det nödvändigt för oss att slussa dig vidare till annan medicinsk kompetens.

Så vänta inte för länge! En naprapatbehandling underlättar och påskyndar självläkningsprocessen. Kroppen har vid rätt förutsättningar en fantastisk förmåga till självläkning.

Naprapat_smärtkarta.png

BEHANDLING

Naprapatin är specialiserad på smärttillstånd och funktionella besvär i rygg, leder och muskler. Naprapatens uppgift är att söka obalanser och skapa nya förutsättningar för att påskynda läkningsprocessen. Det görs genom att diagnosticera, behandla och rehabilitera. Syftet är att återställa balansen i kroppen genom följande metoder:

 

Ledjustering, mobilisering och ledcentrering får ledens normala rörelseomfång att återställas. Andningsmönster är viktig i den stabiliserande funktionen. Muskelbehandling med bland annat nål behandling, pressur (ett tryck på en specifik punkt i muskeln) sätter fart på blodcirkulationen får muskler att slappna av, spänningen släpper.

Som ett komplement till naprapatbehandlingarna arbetar jag med DNS (Dynamisk Neuromuskulär Stabilisering). Av många olika orsaker kan den korrekta stabiliseringen gå förlorad. Skador, inkorrekt träning, stress, oro är några exempel. Med DNS får man kroppen att ”lära om” och hitta tillbaks till sitt naturliga rörelsemönster, vilket minskar risken för att smärtan eller skadan återkommerStor vikt läggs även på att analysera och åtgärda bakomliggande orsaker till besvären. Vid vissa tillstånd som inte lämpar sig för naprapatbehandling kan det vara nödvändigt med annan medicinsk kompetens som läkare, sjukgymnast etc.

SÅ HÄR ARBETAR VI

1. Hälsodeklaration
2. Undersökning
3. Diagnos
4. Behandling
5. Rådgivning

Du kan behöva 2-5 naprapatbehandlingar i tät följd för att bli fri från besvären och för att problemen inte skall återkomma.
 

bottom of page