top of page

ESTETISKA BEHANDLINGAR

En ny lag gällande estetiska behandlingar träder i kraft den 1 juli 2021

Det som är viktigast för dig som kund att veta är att det fr o m då regleras vem som får utföra estetiska injektionsbehandlingar, trådlyft mm och att säkerheten därmed ökar, vilket är efterlängtat av oss i skönhetsbranschen.

 

Lagen innebär bland annat att:

 • Den som utför behandlingen måste vara antingen legitimerad sjuksköterska, tandläkare eller läkare. INGA andra får göra det.
   

 • Alla som utför dessa behandlingar måste ha en patientförsäkring.
   

 • Behandlingarna får bara utföras på en klinik/salong som står under tillsyn av IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg).
   

 • En konsultation, där du som kund ska få information om behandlingen, hur den går till, förväntat resultat, risker samt vad den kostar, måste föregå behandlingen och att du som kund ska ha minst två dagars betänketid från konsultationstillfället till behandling. Viktigt att tänka på vid bokning! (Gäller nya kunder eller dig som inte behandlat dig hos mig inom det senaste halvåret)

   

Jag är legitimerad sjuksköterska sedan 1995 och har arbetat med estetik i över 11 år. För att du som kund ska känna dig trygg är jag försäkrad, har en läkare som står bakom mig och står även under IVOs tillsyn. Läs mer om mig här...

 

I min kalender på Boka Direkt går det att boka konsultation både digitalt och på plats i salongen Dig i Fokus i Tullinge (www.digifokus.se ).

Jag är också medlem i REBS (Rådet för Estetiska Behandlingar i Sverige) som säkerställer att jag uppfyller alla ovanstående krav.

 

Varmt välkommen att boka tid för konsultation hos mig och tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar!

Om tiderna i min bokningskalender inte passar dig kan du höra av dig så hittar vi en tid som gör det.

Jag nås på telefon 076-186 09 09 eller mejl lotta@digifokus.se

bottom of page